PRZEGLĄD RYNKU

moda | 15.06.2025

Gatta otwarta na współpracę

– Szczególnie zależy nam na wysokiej jakości obsługi klientek i w tym zakresie szkolimy naszych partnerów – mówi Grzegorz Tokarczyk, zastępca dyrektora ds. retail marki Gatta.

– Szczególnie zależy nam na wysokiej jakości obsługi klientek i w tym zakresie szkolimy naszych partnerów – mówi Grzegorz Tokarczyk, zastępca dyrektora ds. retail marki Gatta.

art. spożywcze i przemysłowe | 09.06.2025

Żabka ma już 10 tys. franczyzobiorców

Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.

gastronomia | 06.06.2025

Obsługa w szybkim tempie

Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.

gastronomia | 05.06.2025

Kawa i wino w roli głównej

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.

gastronomia | 03.06.2025

Sfinks postawił na franczyzę

Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.

gastronomia | 30.05.2025

Burgerownia by night

Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.

dom i ogród | 28.05.2025

Cyberatak na Komfort

Sieć Komfort padła ofiarą cyberataku, który spowodował zakłócenia w działaniach sklepów stacjonarnych i sklepu on-line.

beauty i fitness | 28.05.2025

Nowa franczyza w branży beauty

Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.

gastronomia | 26.05.2025

Cena daje przewagę

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.

gastronomia | 23.05.2025

Franczyza z Lviv Croissants w Polsce

Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.

gastronomia | 20.05.2025

PapaGyros – franczyza z greckim klimatem

PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?

gastronomia | 19.05.2025

Wendy’s wchodzi do Polski. Trwa wyścig o masterfranczyzę

Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.

edukacja | 17.05.2025

Biznes w edukacji

– Popyt na korepetycje nie zwalnia, więc my przyspieszamy. Otwieramy nowe placówki w Polsce i wychodzimy za granicę – mówią Marta Lewandowska i Leszek Lewandowski, właściciele sieci Galileusz.

art. spożywcze i przemysłowe | 16.05.2025

Budują swój biznes z Intermarché

Bogusława i Paweł Bigos z marką Intermarché są związani od 15 lat. W ostatnim konkursie Top Franczyzobiorca zostali zwycięzcami w kategorii „Najszybszy wzrost w sieci”.

apteki i art. zdrowotne | 15.05.2025

Promocja od Kodano Optyk

Kodano Optyk ma promocję dla nowych franczyzobiorców. Można sporo zaoszczędzić na inwestycji.

finanse i bankowość | 14.05.2025

Własna placówka PKO Banku Polskiego w małym mieście

Powódź zniszczyła jego placówkę, ale nie biznes. Mariusz Hajdasz, partner PKO Banku Polskiego, opowiada, jak wygląda franczyza bankowa, gdy przychodzą prawdziwe kryzysy.

moda | 13.05.2025

Otwieramy sklep z używaną odzieżą

Czy opłaca się otworzyć sklep z używaną odzieżą? Trendy rynkowe pokazują, że jak najbardziej.

gastronomia | 12.05.2025

Zarobić na pizzy

Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?

gastronomia | 11.05.2025

Wybierz mądrze franczyzę

– Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, z iloma aspektami pozagastronomicznymi trzeba się zmierzyć, prowadząc działalność w tej branży – mówi Tomasz Rawa z Berlin Döner Kebap.

2
3
4
5
następna  
ostatnia