gastronomia

gastronomia | 19.04.2025

Franczyza sushi rośnie

– Większość naszych lokali osiąga rentowność już po pierwszym miesiącu funkcjonowania – zapewnia Robert Chmielewski z Sushi Bistro.

– Większość naszych lokali osiąga rentowność już po pierwszym miesiącu funkcjonowania – zapewnia Robert Chmielewski z Sushi Bistro.

gastronomia | 02.04.2025

Tańsza inwestycja z Berlin Döner Kebap

Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.

gastronomia | 01.04.2025

Otwórz biznes z Lviv Croissants

– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.

gastronomia | 26.03.2025

Plany Burger Kinga

Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?

gastronomia | 21.03.2025

Zarabiaj na kebabie

Carat Kebab systematycznie otwiera nowe lokale. Często łączą pod jednym dachem kilka marek tego samego franczyzodawcy.

gastronomia | 03.03.2025

Szukamy franczyzobiorców na Targach Franczyza

– Na Targi Franczyza mamy dla franczyzobiorców specjalną promocję – zapowiada Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak.

gastronomia | 28.02.2025

Licencja na sushi

Sushi Story do końca roku chce rozbudować sieć we wszystkich dużych miastach. Franczyzobiorców będzie szukać m.in. na Targach Franczyza, 13-14 marca.

gastronomia | 21.02.2025

Koncepty do wyboru

Maxipizza szuka franczyzobiorców już w średniej wielkości miastach. Oprócz sieci pizzerii rozwija też drugi, oryginalny koncept.

gastronomia | 12.02.2025

Chinkalnia szykuje się do otwarć

Chinkalnia dopina umowy najmu na kolejne własne restauracje, ale nie rezygnuje też z rozwoju we franczyzie. Franczyzowy lokal marka otworzyła nawet na Cyprze.

gastronomia | 04.02.2025

Sahar Kebab z mobilnej przyczepy

Sahar Kebab chce rozwinąć sieć swoich przyczep gastronomicznych w całej Polsce. Czym się wyróżnia na tle konkurencji?

gastronomia | 31.01.2025

Sweet Gallery poszerza zasięgi

Sweet Gallery utrzymuje szybkie tempo rozwoju. W bieżącym roku planuje ok. 450 nowych otwarć.

gastronomia | 21.01.2025

Przepis na langosze

Koncept Langos rozwija sieć foodtrucków z węgierskimi langoszami. Czy da się na tym zarobić?

gastronomia | 14.01.2025

Franczyza z Cukiernią Sowa

Cukiernia Sowa szuka partnerów, którzy w dłuższej perspektywie poprowadzą więcej niż jeden lokal.

gastronomia | 13.01.2025

Stabilny popyt

– Franczyza, zwłaszcza w stabilnych i rozwijających się konceptach gastronomicznych, może znacząco zwiększyć szanse powodzenia – mówi Andrzej Pelc-Gonera, CEO Sushi Kushi.

gastronomia | 09.01.2025

Multifranczyzobiorcy lubią Fit Cake

Co piąty franczyzobiorca Fit Cake decyduje się na otwarcie kolejnego lokalu.

gastronomia | 30.12.2024

Dwa biznesy w jednej przyczepie

Lodolandia & Kołacz na Okrągło wykorzystuje elastyczność oferty i szybki rebranding, by zapewnić ciągłość biznesu przez cały rok. Jak działa taki model biznesowy?

gastronomia | 14.12.2024

Biznes z niską inwestycją na start

Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów, które zachwycą smakiem. Franczyzodawca konceptu Lodolandia & Kołacz na Okrągło dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.

gastronomia | 12.12.2024

Otwieramy lokal z sushi

Z Atelier Herosima franczyzobiorcy mogą otworzyć lokale w kilku różnych formatach. A jakie wsparcie otrzymają od franczyzodawcy?

gastronomia | 10.12.2024

Nazwa adekwatna do menu

Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?

2
3
4
5
następna  
ostatnia