gastronomia

gastronomia | 01.09.2025

Fit Cake za granicą

Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.

Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.

gastronomia | 06.08.2025

Rośnie sieć Berlin Döner Kebap

Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.

gastronomia | 04.08.2025

Otwieramy pub studencki

– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.

gastronomia | 04.08.2025

Nowa franczyza z tureckim burgerem

Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.

gastronomia | 22.07.2025

Od cukrzycy do franczyzy

Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.

gastronomia | 23.06.2025

Nowe zasady dla franczyzobiorców

Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.

gastronomia | 18.06.2025

Punkt małej gastronomii

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.

gastronomia | 13.06.2025

Azjatyckie smaki

Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.

gastronomia | 06.06.2025

Obsługa w szybkim tempie

Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.

gastronomia | 05.06.2025

Kawa i wino w roli głównej

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.

gastronomia | 03.06.2025

Sfinks postawił na franczyzę

Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.

gastronomia | 30.05.2025

Burgerownia by night

Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.

gastronomia | 26.05.2025

Cena daje przewagę

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.

gastronomia | 23.05.2025

Franczyza z Lviv Croissants w Polsce

Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.

gastronomia | 20.05.2025

PapaGyros – franczyza z greckim klimatem

PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?

gastronomia | 19.05.2025

Wendy’s wchodzi do Polski. Trwa wyścig o masterfranczyzę

Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.

gastronomia | 12.05.2025

Zarobić na pizzy

Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?

gastronomia | 11.05.2025

Wybierz mądrze franczyzę

– Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, z iloma aspektami pozagastronomicznymi trzeba się zmierzyć, prowadząc działalność w tej branży – mówi Tomasz Rawa z Berlin Döner Kebap.

gastronomia | 08.05.2025

Marketing przynosi efekty

Cafe Słodziak mocno stawia na social media. Marka otworzyła też nowy punkt franczyzowy.

2
3
4
5
następna  
ostatnia