gastronomia
Sushi Bistro stawia na rozwój modelu take away
Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.
Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.
Pizzeria w mniejszym mieście
Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?
Szybki rozwój z McDonald's
Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake za granicą
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Polska sieć franczyzowa w Egipcie!
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Franczyza restauracyjna z autorskim menu
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Rośnie sieć Berlin Döner Kebap
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
Otwieramy pub studencki
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Nowa franczyza z tureckim burgerem
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
Od cukrzycy do franczyzy
Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.
Nowe zasady dla franczyzobiorców
Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.
Punkt małej gastronomii
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
Azjatyckie smaki
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Obsługa w szybkim tempie
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Kawa i wino w roli głównej
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Sfinks postawił na franczyzę
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burgerownia by night
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
Cena daje przewagę
– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Franczyza z Lviv Croissants w Polsce
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros – franczyza z greckim klimatem
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Wendy’s wchodzi do Polski. Trwa wyścig o masterfranczyzę
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
ZOBACZ W KATALOGU