Potencjalny franczyzodawca Kebab King powinien przygotować na inwestycję kwotę od 200 do 500 tys. zł. W tym zawiera się remont, przystosowanie i wyposażenie lokalu, ewentualna kaucja zabezpieczająca. Wstępna opłata licencyjna wynosi 90 tys. zł.
Piątek
22.01.2016
Do tej pory Kebab King strzegł swojego przepisu na sukces. Teraz zdecydował się na rozwój we franczyzie.
 

Działająca od 2010 roku sieć restauracji z kuchnią kurdyjską liczy w tej chwili 17 własnych lokali.
 Kolejne otwarcia moglibyśmy oczywiście finansować z własnych zysków. Jednak od dawna mamy wiele pytań o możliwość nawiązania współpracy we franczyzie – mówi Piotr Pęszyński, dyrektor ds. rozwoju franczyzy Kebab King. – Stąd decyzja o udostępnieniu licencji franczyzobiorcom. Owszem, na rynku jest wiele lokali serwujących kebab. Nasze restauracje wyróżniają się jednak przede wszystkim wysoką jakością dań (bo serwujemy nie tylko kebab). Zapewniamy świeże mięso, sami tworzymy mieszanki przypraw, mamy własną piekarnię i cukiernię, przygotowującą np. baklawy.

Do tej pory lokale Kebab King powstawały głównie w Warszawie i najbliższej okolicy. Teraz licencjodawca poszukuje partnerów w całym kraju.
 Mamy opracowane trzy formaty, przystosowane do konkretnych lokalizacji – tłumaczy Piotr Pęszyński. – Pierwszy to lokal w food courcie centrum handlowego. Drugi to lokal osiedlowy, z większą powierzchnią dla gości, miejscem na spotkania towarzyskie w większych grupach i rozbudowaną obsługą w dostawie. Trzeci format to lokal w centrum miasta, mniejszy niż w przypadku formatu osiedlowego.
(Więcej o wymogach dla lokali Kebab King przeczytasz w artykule W bliskowschodnim klimacie na portalu Lokalnabiznes.pl)

Potencjalny franczyzodawca powinien przygotować na inwestycję kwotę od 200 do 500 tys. zł. W tym zawiera się remont, przystosowanie i wyposażenie lokalu, ewentualna kaucja zabezpieczająca. Wstępna opłata licencyjna wynosi 90 tys. zł. W zamian franczyzobiorca dostaje m.in. wsparcie przy poszukiwaniu lokalizacji, analizę rentowności danego lokalu, pomoc przy otwarciu restauracji oraz szeroki pakiet szkoleń. Będą one trwać około dwóch tygodni. Szczególny nacisk zostanie położony na szkolenia gastronomiczne, które obejmą każdy etap przygotowania potraw. Oprócz tego franczyzobiorcy przejdą też szkolenia menedżerskie, z zarządzania i doboru personelu.
 Mamy także własne call center i system zamówień on-line oraz przeznaczoną do tego własną aplikację mobilną – dodaje Piotr Pęszyński.  Oczywiście franczyzobiorcy także uzyskają dostęp do tych narzędzi.
Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 6 proc. od obrotu, do tego jeszcze 1,5 proc. na fundusz marketingowy. Szacowany przez licencjodawcę okres zwrotu z inwestycji wynosi od 1,5 do 3 lat.


POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022