Stopiątka z rabatem

Najnowsze lokale z szyldem Stopiątki powstają w dużych miastach. Na początku wakacji otwarto pizzerię we Wrocławiu, wkrótce później w Stargardzie Szczecińskim, pod koniec sierpnia rusza kolejny – trzeci już – lokal w Łodzi. Pod koniec wakacji planowane jest otwarcie w Szczecinie.
- Nie oznacza to jednak, że rezygnujemy z lokowania restauracji w mniejszych miastach, do 20 tys. mieszkańców, gdzie już wcześniej otwieraliśmy pizzerie – podkreśla Marta Kołakowska, kierownik do spraw rozwoju sieci. - W tej chwili szczególny nacisk kładziemy na rozwój sieci na Śląsku i Dolnym Śląsku, gdzie jeszcze nie ma naszych lokali.
Promocja dla partnerów...
Stopiątka przyciąga klientów wystrojem i klimatem przypominającym czasy PRL-u. Franczyzobiorcy mogą otworzyć dwa rodzaje pizzerii: tradycyjną restaurację lub Stopiątkę Express, która jest nastawiona na szybką obsługę i jedzenie na wynos. Licencjodawca nie ukrywa jednak, że teraz zależy mu na rozbudowie sieci pełnoformatowych pizzerii, z dużą salą konsumpcyjną i ogródkiem. Optymalny lokal powinien mieć powierzchnię 100 – 150 m2. Franczyzodawca pomaga w wyborze lokalizacji i analizuje propozycje pod kątem opłacalności prowadzenia tego rodzaju biznesu. Więcej o tym oraz o aranżacji lokalu na pizzerie można przeczytać w artykule Pizza w stylu PRL na portalu Lokalnabiznes.pl.
Kwota inwestycji wynosi około 100 tys. zł. Mieści się w niej remont (jego koszt zależy oczywiście od stanu lokalu), aranżacja, wyposażenie pizzerii, także w sprzęt kuchenny. Opłata wstępna wynosi 5 tys. zł netto, ale franczyzobiorcy, którzy zdecydują się na podpisanie umowy ze Stopiątką do końca września, są z niej zwolnieni. Miesięcznie partner płaci licencjodawcy 1 tys. zł netto opłaty franczyzowej. Lokale zatowarowują się u tego samego dystrybutora, część produktów np. oranżady, to wyroby własnej firmowej marki.
… i klientów
Franczyzodawca zapewnia szkolenia z zakresu zarządzania biznesem, personelem, obsługi klienta i przygotowywania dań z menu.
- Szkolenia mogą się odbywać przez cały okres współpracy, jeśli jest taka potrzeba. Są bezpłatne – zapewnia Marta Kołakowska. - Nasi partnerzy mogą też liczyć na wsparcie marketingowe. Jako centrala organizujemy skierowane do klientów ogólnopolskie akcje promocyjne, obejmujące wszystkie lokale. Ich koszty nie obciążają franczyzobiorców. Najnowsza akcja rozpoczyna się w połowie sierpnia. Główną nagrodą, jaką mogą wygrać goście pizzerii, jest rodzinny wyjazd na Wyspy Kanaryjskie.
Według zapewnień franczyzodawcy, lokal może zacząć zarabiać na siebie już po pierwszym miesiącu działalności. Szacunkowy okres zwrotu inwestycji wynosi około roku.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Zostaw etat, postaw na siebie! Nowy numer „Własny Biznes FRANCHISING” to konkretne pomysły na biznes, sprawdzone modele franczyzowe i inspirujące historie przedsiębiorców.
Coraz więcej franczyzobiorców Stopiątki po dwóch latach współpracy otwiera kolejną pizzerię. Ile trzeba mieć pieniędzy na inwestycję w lokal marki?
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Marcowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Dowiedz się, w którą franczyzę zainwestować, jak zarabiać w internecie oraz jakie biznesy chętnie otwierają kobiety. Bilet na Targi Franczyza gratis!
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

O wygodę i dyskrecję najłatwiej na własnym podwórku. Dlatego Laser On The Way szybko zyskuje zwolenników. Na czym polega ten koncept?
Zabezpieczenie antykorozyjne pojazdów to praca, przy której trzeba się napocić, ale nagrodą są wysokie marże. Jak wejść w ten biznes?
Homla chce powiększyć swoją sieć. Szuka franczyzobiorców zainteresowanych otwarciem sklepu marki w miastach powyżej 30 tys. mieszkańców.
Przejście z pracy na etacie do prowadzenia własnej działalności to decyzja wymagająca odwagi. Kasper Serafiński, właściciel sklepu Powered by Kramp, długo zastanawiał się, czy jest gotowy.
Iwona Korneluk 15 lat temu otworzyła swój pierwszy sklep pod szyldem Moodo. Jak jej się współpracuje z marką?
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali