Franczyzodawca Trattoria Rucola organizuje szkolenie dla kucharzy, kelnerów, managerów oraz pracowników na innych stanowiskach.
Wtorek
11.09.2012
W stolicy powstała już trzecia Trattoria Rucola. Restauracje serwujące włoskie specjały chcą przyciągnąć przede wszystkim całe rodziny.
 

Restauracje Trattoria Rucola powstają od początku 2010 roku. Pierwsza z nich została otwarta na warszawskiej Saskiej Kępie, kolejna na Starówce. We wrześniu z kolei ruszył punkt w centrum miasta. Właściciel sieci zapowiada kolejne otwarcia, m.in. w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu i Trójmieście, a partnerów ma pozyskiwać dzięki opracowanej ofercie franczyzowej. Klienci Trattorii Rucola mogą znaleźć w menu włoskie dania, w tym makarony, pizze, steki z polędwicy, mule, sałatki i desery. Ostatnio otwarta restauracja jest największa z działających dotychczas. W głównej sali znajduje się również antresola dla 50 osób oraz miejsce zabaw z drewnianymi domkami dla maluchów i starszych dzieci. Menedżer restauracji jest w trakcie pozyskiwania licencji umożliwiającej prowadzenie sprzedaży alkoholu.

- Podczas projektowania naszego kolejnego lokalu skupiliśmy się na zaplanowaniu przestronnego wnętrza, w którym możemy stworzyć komfortowe miejsce dla wszystkich, przede wszystkim dla rodziców i ich pociech, dla których specjalnie stworzyliśmy dużą przestrzeń. Wnętrze oraz zamknięty ogródek pozwalają nam także na organizację bankietów i imprez firmowych – mówi Karol Komorowski, współwłaściciel restauracji.

Wymagania wobec franczyzobiorców dotyczą przede wszystkim znalezienia odpowiedniego lokalu o powierzchni minimum 100 m2. Właściciel licencji chce się podzielić ze swoimi partnerami know-how, w skład którego wchodzi menu, kontakty do dostawców, technologów i wykonawców, pomoc w aranżacji lokalu oraz doborze pracowników. Franczyzodawca przygotuje również biznes plan dla nowo otwartej restauracji.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022