Fast food na kółkach
 
                                                                        Pochodząca z Białegostoku firma posiada w chwili obecnej dwóch franczyzobiorców, którzy prowadzą przyczepy pod szyldem MacWay. Do końca roku ich liczba ma wzrosnąć do pięciu. 
- Szukamy franczyzobiorców przede wszystkim na terenie województwa podlaskiego, przy czym pozostajemy otwarci na propozycje współpracy z całej Polski – mówi mówi Maciej Anikiej, właściciel firmy MacWay. - Niedawno zgłosili się do nas przedsiębiorcy z Litwy, z którymi jesteśmy na etapie wstępnych rozmów. 
Własny punkt MacWay, nie licząc opłat za lokal i zatowarowanie, można otworzyć już za 10 tys. zł. Firma nie pobiera opłaty wstępnej, natomiast za każdy miesiąc współpracy franczyzobiorca musi uiścić 300 zł. W zamian może liczyć na wykonanie projektu wnętrza i otoczenia restauracji, sprzęt w cenach producenckich, szkolenie personelu oraz wsparcie marketingowe.
- Uważam, że przyszłością gastronomii są mniejsze lokale, za to w dobrych lokalizacjach, takich jak ciągi komunikacyjne, duże osiedla czy miejsca sezonowo odwiedzane przez turystów. Galerie i supermarkety, gdzie również często umiejscowione są punkty gastronomiczne mogą przegrać rywalizację analizując koszty jakie potencjalny franczyzobiorca musi ponieść przy wynajmie lokalu - dodaje Maciej Anikiej.
Poprzez powiększanie liczby lokali MacWay dąży do stworzenia silnej grupy zakupowej, by móc konkurować z większymi sieciami gastronomicznymi typu fast food w Polsce. Firma liczy, że jej nazwa nawiązująca do światowego gastronomicznego giganta przyciągnie rzesze głodnych klientów.
- Dziś praktycznie wszystkie branże zmierzają w kierunku budowania sieci, więc i my wychodzimy naprzeciw wymaganiom rynku. Chcemy wspomóc małe punkty, które działają niezależnie i nie są w stanie konkurować z większymi podmiotami - podsumowuje Anikiej.
(boa)
 
                                 ZOBACZ W KATALOGU
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
 Pizzeria w mniejszym mieście 
                                                /08.10.2025
                                             
                                                Pizzeria w mniejszym mieście 
                                                /08.10.2025
                                            
                                            Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?
Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
 Stawiam na Mrówkę
                                                /28.10.2025
                                             
                                                Stawiam na Mrówkę
                                                /28.10.2025
                                            
                                            Po powrocie z USA Adrian Luźny stanął przed wyborem – praca na etacie w korporacji czy własny biznes. Wybrał współpracę z PSB Mrówka i dziś prowadzi dwa sklepy w Poddębicach i Łęczycy, pokazując, że przemyślana strategia i wsparcie sieci mogą przynieść realny sukces w handlu detalicznym.
Podczas Targów Franczyza 2025 poznaliśmy laureatów konkursu Top Franczyzobiorca. Nagrodzeni udowadniają, że sukces we franczyzie to nie tylko wyniki finansowe, ale także pasja, konsekwencja i umiejętność inspirowania innych.
W Pałacu Kultury i Nauki odbyły się Targi Franczyza. Przeczytaj relację z tego wydarzenia, zainspiruj się i wybierz biznes dla siebie!
Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki to miejsce, gdzie pomysły na własny biznes nabierają realnych kształtów. Śledź naszą relację i przekonaj się, dlaczego warto być tam osobiście!
Marzysz o własnym biznesie, ale obawiasz się ryzyka? Franczyza to sprawdzony sposób na dochodowy interes pod silną marką. Przyjdź 23-24 października na Targi Franczyza w Warszawie i poznaj najlepsze koncepty franczyzowe!
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali
 
                