Burger King w Koszalinie

- Koszalin zyskał dzięki naszej restauracji nowe miejsca pracy, a jego mieszkańcy miejsce, w którym zaspokoją głód produktami podanymi zgodnie z ich upodobaniami – mówi Daniel Kasper, brand president marki Burger King.
Sieć Burger King w naszym kraju rozwija firma AmRest. Obecnie zarządza ona 9 restauracjami w sześciu polskich miastach - w Warszawie (4 restauracje), Wrocławiu, Bydgoszczy, Opolu, Słupsku i Koszalinie - oraz dwoma w Bułgarii i jedną w czeskiej Pradze. AmRest nie zamierza sprzedawać licencji franczyzowych przedsiębiorcom. Wszystkimi restauracjami zarządza samodzielnie.
Pierwsza restauracja Burger King została otwarta w 1953 r. w Miami, na Florydzie. Burger King jest obecny w 73 krajach na całym świecie z 11,6 tys. restauracjami. W Europie posiada 2327 restauracji.
AmRest zaczął zarządzać siecią Burger King dopiero w 2007 roku. Podczas obecności tej marki w Polsce w latach 90. jej operatorem była inna firma.
- AmRest zdecydował się na włączenie sieci Burger King do swojego portfolio ze względu na ogromny potencjał marki oraz możliwości jej rozwoju. Firma planuje rozwijać sieć Burger King nie tylko w Polsce, lecz w jak największej liczbie krajów. Burger King ma w Polsce ogromną rzeszę fanów, którzy czekali na powrót Whoppera, flagowego produktu sieci- Anna Robotycka, PR manager firmy AmRest. - W Polsce w porównaniu z krajami rozwiniętymi, lokali gastronomicznych, również tych szybkiej obsługi, jest wciąż za mało. Na 10 tys. Polaków przypada jedynie 15 punktów gastronomicznych, a np. 10 tys. Belgów ma ich do dyspozycji 50. Z badań przez nas przeprowadzonych wynika, że w krajach, w których działamy, moglibyśmy otworzyć jeszcze 5 tysięcy lokali w ramach marek, które prowadzimy - dodaje.
Obecnie spółka AmRest zarządza 310 restauracjami w Europie oraz 104 restauracjami Applebee’s w Stanach Zjednoczonych.
(smoli)
ZOBACZ W KATALOGU






















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Do znalezienia biznesu, w który chciałoby się zainwestować, trzeba się dobrze przygotować. Choć wybór branży i konkretnego systemu franczyzowego jest subiektywny, to ocena części elementów umowy franczyzy podlega obiektywnym kryteriom.
Australijska sieć F45 rozwija franczyzę w Polsce. Oferuje gotowy model treningów grupowych, pełne wsparcie operacyjne i inwestycję od 300 tys. zł. Pierwsze siłownie ruszają w największych miastach.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali