Nowe menu od franczyzodawcy
Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak to dwie marki, należące do tego samego franczyzodawcy. Mają poniekąd komplementarną ofertę. Pierwszy brand to punkty z szybkim, fastfoodowym jedzeniem, drugi – kawiarnie ze słodkim i słonym menu. Obie marki otwierają się w różnych formatach: jako przyczepy gastronomiczne, lokale stacjonarne oraz wyspy handlowe. Najpopularniejszym formatem są przyczepy gastronomiczne. W tej chwili franczyzobiorcy mogą skorzystać z okazji kupienia poleasingowych przyczep, którymi dysponuje franczyzodawca.
– Cena jest atrakcyjna, bo wynosi 99 tys. zł netto – zachęca Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak. – Nowa przyczepa w tej chwili kosztuje 139 tys. zł netto, ale od przyszłego roku cena zapewne wzrośnie o 5-10 proc.
Jest również możliwość wynajmu przyczep. W zależności od okresu, na jaki podpiszemy umowę najmu, różna będzie jego cena. Najniższy czynsz miesięczny, uśredniając, wynosi niecałe 2,5 tys. zł netto – przy najmie rocznym, ale można też wynająć przyczepę na osiem lub sześć miesięcy. Franczyzodawca wyposaża taką przyczepę we wszelkie niezbędne sprzęty, aby była gotowa do pracy.
– Szkolimy franczyzobiorcę oraz jego pracowników, zapewniamy know how, księgę przepisów, wsparcie na każdym etapie współpracy i co istotne, jeśli nie najważniejsze w tych czasach, marketing – mówi Kamil Woźniak.
Nowości w menu
Franczyzodawca regularnie wprowadza nowości do oferty każdej z marek. Od listopada w marce Cukrem i Solą zamiast dotychczasowych grillowanych kanapek, klienci mogą kupić wrapy w trzech odsłonach.
– Ludzie często szukają czegoś lżejszego, niż tradycyjne pieczywo typu bułka czy chleb – komentuje Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak. – Nasze kolejne nowości to burgery ufo i zapiekanki ufo. Ta ostatnia to miks zapiekanki z bułką z pieczarkami, popularną w czasach PRL. Jest wygodna do zjedzenia w aucie, nie kruszy się, a farsz nie ucieka poza bułkę.
Z kolei menu Cafe Słodziak powiększyło się przede wszystkim o croissanty – na słodko i na wytrawnie.
– Okazały się prawdziwym hitem internetu. Wielu influencerów, którzy zresztą odwiedzili nas z własnej inicjatywy, było zaskoczonych croissantami z lodami, kremami i batonami – dodaje Kamil Woźniak.
Jednym z dodatków do croissantów jest dubajska czekolada.
– Dubajska czekolada to kolejny hit, który podbił social media na całym świecie – podkreśla Kamil Woźniak. – W Polsce też zrobiło się już o niej głośno. Od pierwszego dnia, kiedy pojawiła się w naszych lokalach, przyciągnęła mnóstwo gości z całego kraju. Klienci przyjeżdżają m. in. ze Szczecina, Gdańska, Katowic tylko po to, aby spróbować tej wiralowej czekolady w naszych lokalach w stolicy.
WIZYTÓWKA CUKREMI SOLĄ ORAZ CAFE SŁODZIAK
Sieć franczyzowych punktów gastronomicznych. Pierwsza marka to jedzenie typu fast food, druga to kawiarnie.
- koszt gastronomicznej przyczepy poleasingowej 99 tys. zł
- miesięczna opłata franczyzowa w przypadku przyczepy gastronomicznej – od 500 zł
Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak / "Szkolimy franczyzobiorcę oraz jego pracowników, zapewniamy know how, księgę przepisów, wsparcie na każdym etapie współpracy". PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Punkt małej gastronomii
/18.06.2025
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
Cafe Słodziak mocno stawia na social media. Marka otworzyła też nowy punkt franczyzowy.
Franczyzodawcy kilkudziesięciu konceptów czekają na Ciebie! 14 marca do godz. 16:00 na Targach Franczyza na PGE Narodowym dowiesz się, jak otworzyć biznes we franczyzie.
Poznaj kilkadziesiąt sprawdzonych pomysłów na biznes na Targach Franczyza 13-14 marca na PGE Narodowym! Śledź relację na żywo i znajdź inspirację dla siebie!
Zbudowanie biznesu od podstaw to duże wyzwanie, dlatego warto rozważyć sprawdzony model – franczyzę. Już 13-14 marca 2025 na PGE Narodowym w Warszawie odbędą się Targi Franczyza, podczas których poznasz gotowe pomysły na dochodowy biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Stawiam na Mrówkę
/28.10.2025
Po powrocie z USA Adrian Luźny stanął przed wyborem – praca na etacie w korporacji czy własny biznes. Wybrał współpracę z PSB Mrówka i dziś prowadzi dwa sklepy w Poddębicach i Łęczycy, pokazując, że przemyślana strategia i wsparcie sieci mogą przynieść realny sukces w handlu detalicznym.
Podpisanie umowy franczyzy to jeden z najważniejszych momentów w drodze do własnego biznesu. Ale zanim to zrobisz, warto wiedzieć, gdzie w umowie szukać tzw. zielonych flag, a które zapisy powinny zapalić ostrzegawczą lampkę.
Rozmowy, negocjacje, nagrody i nawet… para młoda. Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie udowodniły, że biznes i dobre relacje idą tu w parze.
Żabka świętuje kolejny przełom – otwarcie 12 000. sklepu w Polsce. Firma zapowiada dalszą ekspansję – do 2028 roku chce otwierać nawet 1300 sklepów rocznie.
W Pałacu Kultury i Nauki odbyły się Targi Franczyza. Przeczytaj relację z tego wydarzenia, zainspiruj się i wybierz biznes dla siebie!
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali