Food truck na cały rok
Punkty Cukrem i Solą sprzedają ciepłe przekąski, m.in. zapiekanki, frytki belgijskie, frytki z batatów, ziemniaki zakręcone, kanapki grillowane na ciepło, churrosy, kawy oraz koktajle owocowe.
- Ostatnio skupiliśmy się na dopracowaniu i poszerzeniu naszego menu – mówi Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą. - Właśnie wprowadzamy nowe produkty, które wzbogacą naszą ofertę na sezon jesienno-zimowy. To burgery z szarpaną wołowiną oraz party boxy. Te ostatnie to świetna propozycja na imprezy czy spotkania towarzyskie. Zawierają przekąski w typie finger food. Przygotowujemy je na zamówienie, z dowozem lub odbiorem własnym. Dla food trucków na zimę to bardzo dobre rozwiązanie.
Ile na inwestycję?
Na razie Cukrem i Solą otwiera punkty w Warszawie i okolicach. W stolicy ma cztery własne, do tego jeden franczyzowy w Legionowie.
- Wkrótce jeden z naszych punktów własnych przekażemy w ręce franczyzobiorcy – zapowiada Kamil Woźniak.
Wszystkie punkty działają w formie przyczep gastronomicznych, ale marka umożliwia także otwarcie lokalu stacjonarnego.
- Właśnie takie otwarcie lokalu własnego mamy w planie na wiosnę przyszłego roku – dodaje franczyzodawca.
Wysokość inwestycji w lokal własny zależy od stanu technicznego lokalu. Franczyzodawca szacuje, że w przypadku pomieszczeń przystosowanych już do potrzeb gastronomii to 40-60 tys. zł. Jeśli natomiast licencjobiorca wybierze przyczepę gastronomiczną, jej koszt to ok. 82 tys. zł netto.
- Można jednak skorzystać z kredytu lub leasingu. Współpracujemy z firmami zajmującymi się pomocą w uzyskiwaniu finansowania zewnętrznego – podkreśla Kamil Woźniak.
Przyczepa pod klucz
Franczyzodawca nie pobiera wstępnej opłaty licencyjnej. Miesięczna opłata franczyzowa w przypadku przyczepy wynosi 500 zł netto, a przy lokalu stacjonarnym 850 zł netto. Franczyzobiorca otrzymuje obrandowaną i w pełni wyposażoną przyczepę gastronomiczną. W środku znajduje się m.in. piec konwekcyjny, frytownice, grill, maszyna do ziemniaka zakręconego, blender kielichowy, lodówki, zamrażalki. Przyczepy są też wyposażone w monitoring i klimatyzację. Potrzebują przyłącza prądu, więc licencjobiorca powinien wziąć to pod uwagę, wybierając lokalizację.
- Jeśli franczyzobiorca woli zlecić nam pozyskanie lokalizacji, możemy się tym oczywiście zająć. Jednak w takim przypadku pobieramy dodatkową opłatę w wysokości 1,5 proc. od miesięcznego obrotu – wyjaśnia Kamil Woźniak.
Cukrem i Solą chce się rozwijać zarówno w dużych, jak i małych miastach. Kandydaci na franczyzobiorców nie muszą mieć doświadczenia w gastronomii. Przejdą szkolenia przygotowujące do pracy, podobnie jak ich pracownicy.
WIZYTÓWKA CUKREM I SOLĄ
Sieć punktów gastronomicznych z fast foodem.
- 4 jednostki własne
- 1 placówka franczyzowa
- 2 formaty lokali

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawcy kilkudziesięciu konceptów czekają na Ciebie! 14 marca do godz. 16:00 na Targach Franczyza na PGE Narodowym dowiesz się, jak otworzyć biznes we franczyzie.
Poznaj kilkadziesiąt sprawdzonych pomysłów na biznes na Targach Franczyza 13-14 marca na PGE Narodowym! Śledź relację na żywo i znajdź inspirację dla siebie!
Zbudowanie biznesu od podstaw to duże wyzwanie, dlatego warto rozważyć sprawdzony model – franczyzę. Już 13-14 marca 2025 na PGE Narodowym w Warszawie odbędą się Targi Franczyza, podczas których poznasz gotowe pomysły na dochodowy biznes.
Marzysz o własnym biznesie, ale obawiasz się ryzyka? Franczyza to sprawdzony sposób na dochodowy interes pod silną marką. Przyjdź 13-14 marca na Targi Franczyza na PGE Narodowym i poznaj najlepsze koncepty franczyzowe!
Praktyczne warsztaty, konkretna wiedza ekspertów oraz sprawdzone modele biznesowe – to wszystko czeka na uczestników Targów Franczyza 2025.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Franczyzodawca Fit+ postawił na ambitne tempo – co miesiąc chce podpisywać co najmniej jedną nową umowę franczyzową. Jak dotąd skutecznie realizuje założony plan.
29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali