Bistro z burgerami
Meet & Fit – Slow Food to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. W ich menu znajdują się burgery z grillowaną wołowiną, drobiowe oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno. Obecnie sieć liczy 13 lokali. Najnowszy został otwarty w Poznaniu.
To drugi lokal marki w tym mieście.
– W Poznaniu z marką Meet & Fit jesteśmy obecni już od 2014 roku na poznańskim Szczepankowie. Teraz przyszedł czas na centrum miasta – mówi Łukasz Błażejewski, franczyzodawca Meet&Fit.
Lokal ma powierzchnię 55 m2 i może pomieścić jednorazowo 20 osób. Przynależy też do niego strefa dedykowana pod ogródki letnie, wyznaczona przez urząd miasta, gdzie celowo zrezygnowano z części miejsc parkingowych, aby wspomóc rozwój gastronomii w tej części miasta.
Wydatki na starcie
Franczyzodawca Meet&Fit szuka franczyzobiorców w miastach liczących od 20 tys. mieszkańców. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro Meet & Fit – Slow Food muszą liczyć się z inwestycją około 60-100 tys. zł netto, w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub na kredyt, co obniży wydatki inwestycyjne. Jednorazowa opłata wstępna wynosi 3 tys. zł netto. Miesięczna opłata franczyzowa liczona jest w procentach od obrotu netto.
Franczyzobiorca potrzebuje lokalu w centrum miasta, na dużym osiedlu albo w galerii handlowej. Minimalna powierzchnia to 50 m2, a najlepiej 70-80 m2 (w strefie food court 35-45 m2). Franczyzodawca pomaga w wyborze lokalizacji, koordynuje przygotowanie projektu technologicznego, oferuje wsparcie w czasie remontu i adaptacji.
– Wspólnie z licencjobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności – dodaje Łukasz Błażejewski. – W bieżącym funkcjonowaniu wspiera naszych partnerów przypisany im opiekun.
WIZYTÓWKA MEET & FIT
Sieć lokali typu bistro.
- 13 placówek
- inwestycja 60-100 tys. zł

ZOBACZ W KATALOGU




















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.
Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Do znalezienia biznesu, w który chciałoby się zainwestować, trzeba się dobrze przygotować. Choć wybór branży i konkretnego systemu franczyzowego jest subiektywny, to ocena części elementów umowy franczyzy podlega obiektywnym kryteriom.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali