Bistro z burgerami
Meet & Fit – Slow Food to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. W ich menu znajdują się burgery z grillowaną wołowiną, drobiowe oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno. Obecnie sieć liczy 13 lokali. Najnowszy został otwarty w Poznaniu.
To drugi lokal marki w tym mieście.
– W Poznaniu z marką Meet & Fit jesteśmy obecni już od 2014 roku na poznańskim Szczepankowie. Teraz przyszedł czas na centrum miasta – mówi Łukasz Błażejewski, franczyzodawca Meet&Fit.
Lokal ma powierzchnię 55 m2 i może pomieścić jednorazowo 20 osób. Przynależy też do niego strefa dedykowana pod ogródki letnie, wyznaczona przez urząd miasta, gdzie celowo zrezygnowano z części miejsc parkingowych, aby wspomóc rozwój gastronomii w tej części miasta.
Wydatki na starcie
Franczyzodawca Meet&Fit szuka franczyzobiorców w miastach liczących od 20 tys. mieszkańców. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro Meet & Fit – Slow Food muszą liczyć się z inwestycją około 60-100 tys. zł netto, w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub na kredyt, co obniży wydatki inwestycyjne. Jednorazowa opłata wstępna wynosi 3 tys. zł netto. Miesięczna opłata franczyzowa liczona jest w procentach od obrotu netto.
Franczyzobiorca potrzebuje lokalu w centrum miasta, na dużym osiedlu albo w galerii handlowej. Minimalna powierzchnia to 50 m2, a najlepiej 70-80 m2 (w strefie food court 35-45 m2). Franczyzodawca pomaga w wyborze lokalizacji, koordynuje przygotowanie projektu technologicznego, oferuje wsparcie w czasie remontu i adaptacji.
– Wspólnie z licencjobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności – dodaje Łukasz Błażejewski. – W bieżącym funkcjonowaniu wspiera naszych partnerów przypisany im opiekun.
WIZYTÓWKA MEET & FIT
Sieć lokali typu bistro.
- 13 placówek
- inwestycja 60-100 tys. zł

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Franczyzodawca Fit+ postawił na ambitne tempo – co miesiąc chce podpisywać co najmniej jedną nową umowę franczyzową. Jak dotąd skutecznie realizuje założony plan.
29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali