Pączki rosną / Pierwszy punkt Churrożerców powstał w ubiegłym roku. Dziś funkcjonują dwie placówki własne i pięć franczyzowych.
Środa
02.09.2020
Hiszpańskie pączki churros to specjalność konceptu Churrożercy. Franczyzobiorca ma też jednak możliwość poszerzenia oferty o inne desery.
 

Pomysł na koncept Churrożercy przyjechał – a jakże – z Hiszpanii. 

– Byliśmy tam na rodzinnym wyjeździe, churrosy nam bardzo smakowały i stwierdziliśmy, że w Polsce też można je z powodzeniem sprzedawać. Postanowiliśmy otwierać punkty na wzór takich, jakie widzieliśmy w Hiszpanii – opowiada Michał Kiecoń, franczyzodawca Churrożerców.

Pierwszy punkt Churrożerców powstał w ubiegłym roku w Ustroniu. Dziś funkcjonują dwie placówki własne i pięć franczyzowych. Właściciel marki ma już doświadczenie na franczyzowym rynku, bo od kilku lat rozwija też koncept Kotlet w Bułce.

Do wyboru

Franczyzobiorca Churrożerców ma do wyboru trzy formaty: mobilną przyczepę, lokal stacjonarny lub wyspę handlową. W pierwszym przypadku na inwestycję trzeba przeznaczyć od 59 tys. zł netto. Franczyzodawca dostarcza gotową przyczepę, we wskazane miejsce.

Wydatek na przygotowanie lokalu stacjonarnego to min. 20 tys. zł. Z kolei na wyspę handlową trzeba przeznaczyć 40-70 tys. zł, w zależności od jej wielkości i wyposażenia.

Licencjobiorcy mogą sprzedawać tylko churrosy, ale mogą też poszerzyć swoją ofertę. 

– Jesteśmy producentem maszyn do lodów włoskich i amerykańskich – mówi Michał Kiecoń. – I takie maszyny możemy zaoferować placówkom franczyzowym. Oprócz tego można wstawić witryny do lodów gałkowych, dodać do oferty gofry, granitę, kawę itd. To pozwala zwiększyć obroty punktu.

Można cały rok?

Licencjodawca przekonuje, że punkt można prowadzić cały rok, dostosowując ofertę sezonowo. – Punkt z hiszpańskimi pączkami powinien się sprawdzić i w dużych miastach, i nawet w zupełnie małych miejscowościach – twierdzi Michał Kiecoń.

Nie ma opłat za przystąpienie to sieci, ani żadnych miesięcznych opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy muszą się natomiast zaopatrywać w centrali w niektóre produkty, przede wszystkim w proszek do robienia churrosów.

– Dla licencjobiorców organizujemy szkolenia z naszego know-how, produkcji pączków, obsługi klientów. Uczymy, jak dobrze prowadzić ten biznes – dodaje Michał Kiecoń.

 

WIZYTÓWKA CHURROŻERCÓW

Punkty z pączkami churros.

  • 2 placówki własne
  • 5 placówek franczyzowych
  • zakup przyczepy gastronomicznej od 59 tys.

Sami decydują / Licencjobiorcy Churrożerców mogą sprzedawać tylko churrosy, ale mogą też poszerzyć swoją ofertę.

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022