Biznes w promocji
Koncept Kotlet w Bułce postawił na proste menu. Jego postawą jest oczywiście kotlet w bułce. Klient może jednak wybrać rodzaj bułki, rodzaj mięsa a nawet wersję bezmięsną. Do tego dodatki: warzywa, pikle, sosy, przyprawy, frytki itd.
Teraz taniej
Rozwijana od dwóch lat we franczyzie sieć liczy obecnie ok. 20 punktów. W tym roku uruchomiono cztery. Placówki można otwierać w różnych formatach: jako przyczepy gastronomiczne, lokale z miejscami siedzącymi lub nawet wyspy handlowe. Najpopularniejszy jest format mobilny. Standardowa cena przyczepy to 75 tys. zł netto.
– Teraz jednak mamy promocję dla franczyzobiorców. Obecnie cena wynosi 59 tys. zł netto – zachęca Michał Kiecoń, franczyzodawca Kotleta w Bułce. – Mamy jeszcze kilka przyczep w tej cenie.
Przyczepa jest w pełni wyposażona i przygotowana do pracy. Franczyzodawca dowozi ją na miejsce i podłącza. Jej wyposażenie obejmuje m.in. kotleciarkę, która jest w stanie ubić ok. 500 kotletów na godzinę, dwie frytownice, opiekacz do bułek, lodówki, zamrażarkę, witrynę na warzywa. W przyczepach można pracować przez cały rok. Na ich postawienie potrzeba maksymalnie 10 m2 miejsca. Na takim terenie zmieści się też kilka stolików i krzeseł dla klientów. Nie jest potrzebne przyłącze wody, natomiast niezbędny jest dostęp do prądu. Najlepsze lokalizacje to oczywiście miejsca o dużym natężeniu ruchu: parkingi, miejsca przy galeriach handlowych, szkołach, targowiskach.
– Nawiązaliśmy współpracę z siecią Kaufland i naszym franczyzobiorcom możemy teraz zaoferować lokalizacje na parkingach przy tych sklepach w całej Polsce – dodaje Michał Kiecoń.
Bez doświadczenia też można
Aby zostać franczyzobiorcą Kotleta w Bułce nie trzeba mieć doświadczenia w gastronomii. Franczyzodawca przygotował szkolenia zarówno dla licencjobiorcy, jak i dla jego pracowników. Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci, ani żadnych miesięcznych opłat franczyzowych. W mięso, pieczywo, warzywa punkty zaopatrują się u lokalnych dostawców. Natomiast produkty takie jak panierka, frytura czy smalec i olej do smażenia dostarcza licencjodawca.
WIZYTÓWKA MARKI KOTLET W BUŁCE
Sieć punktów z jedzeniem typu fast food.
- ok. 20 placówek
- trzy formaty do wyboru

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Franczyzodawca Fit+ postawił na ambitne tempo – co miesiąc chce podpisywać co najmniej jedną nową umowę franczyzową. Jak dotąd skutecznie realizuje założony plan.
29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali