Burgerownia w nowym miejscu
Rok 2017 marka Meat&Fit - Slow Food zamknęła liczbą ośmiu lokali. W tym roku otworzyła już dwa kolejne: w styczniu w Kłodzku, a w miniony weekend w Krakowie.
– Ten najnowszy znajduje się na krakowskim Kazimierzu. Jest urządzony w kameralnym i charakterystycznym dla Kazimierza minimalistycznym stylu. Pomieści jednocześnie 19 osób – opisuje Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy marek Meat & Fit - Slow Food i 7 Street. – W Krakowie nie było do tej pory podobnego miejsca, serwującego zarówno burgery mięsne w dietetycznej formie, jak i burgery wegańskie. Ze względu na turystyczno-rozrywkowy charakter okolicy do oferty dołączyliśmy też piwa rzemieślnicze Browaru Zamkowego Cieszyn.
Meat & Fit to sieć niewielkich punktów gastronomicznych typu bistro, działających w modelu kuchni otwartej. W menu znajduje się szeroki wybór burgerów (m.in.z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną, a także wegańskich), sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno, mleczne shaki, kawy tradycyjne i smakowe. Koncept szuka franczyzobiorców w miejscowościach liczących od 20 tys. mieszkańców oraz w średnich i dużych miastach. Lokale można otwierać zarówno w galeriach handlowych, jak i w lokalizacjach przyulicznych. Inwestycja – według wyliczeń franczyzodawcy – wynosi około 60-70 tys. zł netto, w zależności od stanu technicznego lokalu.
– W tej kwocie ujęty jest już sprzęt. Ale można go też wziąć np. w leasing lub kupić na kredyt, wtedy można dysponować na starcie mniejszą gotówką – dodaje Łukasz Błażejewski.
Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 3 tys. zł. Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa liczona jest w procentach od obrotu. Licencjodawca m.in. pomaga w wyborze lokalizacji i przygotowaniu projektu technologicznego dla bistro, zapewnia szkolenia dla franczyzobiorców i personelu, pomaga w otwarciu, a przez cały okres współpracy zapewnia wsparcie regionalnego opiekuna punktów gastronomicznych.
Na pierwszą połowę 2018 roku koncept ma już zaplanowane otwarcia kolejnych lokali, m.in. Sochaczewie, Siedlcach, Białymstoku, we Wrocławiu i Złotoryi.
– W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 20 nowych punktów – zapowiada Łukasz Błażejewski.

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
W dobie dynamicznych zmian gospodarczych, niepewności rynkowej i rosnących oczekiwań klientów, budowanie trwałej i zaufanej marki staje się jednym z najważniejszych wyzwań dla współczesnych firm.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– To nie jest tylko praca z parą młodą czy rodzicami pary młodej. To też praca ze wszystkimi ludźmi, którzy w tej branży pracują. I z każdym trzeba się dogadać – mówi Justyna Grzymała, wedding plannerka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali