Wegańskie burgery przyciągną nowych klientów?

Meta&Fit to sieć bistro, serwujących m.in. burgery, sandwiche, sałatki, smoothies, soki. Rok 2017 marka zamknęła liczbą ośmiu lokali. Na najbliższe 12 miesięcy ma bardzo ambitne plany.
– Zamierzamy otworzyć minimum 24 nowe lokale. Pierwszy z nich ruszy już w przyszłym tygodniu w Kłodzku – zapowiada Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy Meat & Fit. – Kolejne otwarcia mamy zaplanowane m.in. w Krakowie, Wrocławiu, Częstochowie, Warszawie, Złotoryi, Sochaczewie.
Firma szuka partnerów do współpracy w miastach liczących co najmniej 20 tys. mieszkańców. Bistro można otworzyć zarówno w galerii handlowej, jak i w lokalu przyulicznym. Należy liczyć się z inwestycją rzędu 60-70 tys. zł netto (w przypadku lokalu po innej działalności gastronomicznej). W tę kwotę wliczony jest już niezbędny sprzęt (który można też wziąć np. w leasing, co obniży kwotę inwestycji).
Podążając za rynkowymi trendami, Meat&Fit postanowił niedawno poszerzyć swoją dotychczasową ofertę o dania wegańskie.
– Obserwując panujący od jakiegoś czasu wśród konsumentów trend ograniczania spożycia mięsa, lub nawet całkowitego wyeliminowania go z diety, postanowiliśmy przygotować ofertę również dla tej grupy gości – mówi Łukasz Błażejewski. – Do niedawna mieliśmy w menu linię burgerów wegetariańskich, a teraz wprowadziliśmy pozycje w 100 proc. wegańskie. Pomocy i konsultacji przy opracowaniu tej oferty udzieliły nam m.in. Polskie Stowarzyszenie Wegańskie, Otwarte Klatki. Przeprowadziliśmy konkurs na stworzenie kompozycji wegańskich burgerów i ze 174 zgłoszeń wybraliśmy dziewięć najlepszych. Można śmiało powiedzieć, że wegańską część menu w Meat & Fit stworzyli sami weganie.
Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 3 tys. zł. Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa liczona jest w procentach od obrotu. Licencjodawca m.in. pomaga w wyborze lokalizacji i przygotowaniu projektu technologicznego dla bistro, zapewnia szkolenia dla franczyzobiorców i personelu, pomaga w otwarciu a przez cały okres współpracy zapewnia wsparcie regionalnego opiekuna punktów gastronomicznych.
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
W dobie dynamicznych zmian gospodarczych, niepewności rynkowej i rosnących oczekiwań klientów, budowanie trwałej i zaufanej marki staje się jednym z najważniejszych wyzwań dla współczesnych firm.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– To nie jest tylko praca z parą młodą czy rodzicami pary młodej. To też praca ze wszystkimi ludźmi, którzy w tej branży pracują. I z każdym trzeba się dogadać – mówi Justyna Grzymała, wedding plannerka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali