Włosi chcą do Polski

Jak sama nazwa wskazuje, Italiano Vero będzie serwować kuchnię włoską. I to właśnie prawdziwi Włosi stoją za tym przedsięwzięciem. W skład spółki, która chce podbijać polski rynek restauracyjny wchodzą m.in. Umberto Cenname z firmy Verace, które jest dystrybutorem produktów żywnościowych na Europę i Stany Zjednoczone, firma Ad hoc, dystrybuująca żywność we Włoszech, firma architektoniczna Interior, która aranżowała wnętrza blisko 4 tys. włoskich restauracji, znany producent mozzarelli Michele Asselti czy jeden z najbardziej znanych w Europie autorów receptur lodów Francesco Palmieri.
– Zrobiliśmy rekonesans we włoskich restauracjach, działających na polskim rynku – mówi Giammarco Gennaro, zarządzający firmą Interior. – Wiele z nich tylko twierdzi, że pracuje na włoskich produktach i serwuje prawdziwe włoskie dania. W rzeczywistości ma to niewiele wspólnego z prawdą.
Restauracje Italiano Vero mają powstawać w dużych polskich miastach, na początek tych liczących ponad 200 tys. mieszkańców. Pierwszy, własny lokal marki ma zostać uruchomiony w Warszawie. Pomysłodawcy widzą w Polsce miejsce przynajmniej dla 20 restauracji.
– Zamierzamy rozwijać się poprzez franczyzę, ale nie tylko. Szukamy też w Polsce inwestorów, którzy zdecydowaliby się wejść z nami w spółkę – dodaje Giammarco Gennaro.
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
W dobie dynamicznych zmian gospodarczych, niepewności rynkowej i rosnących oczekiwań klientów, budowanie trwałej i zaufanej marki staje się jednym z najważniejszych wyzwań dla współczesnych firm.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– To nie jest tylko praca z parą młodą czy rodzicami pary młodej. To też praca ze wszystkimi ludźmi, którzy w tej branży pracują. I z każdym trzeba się dogadać – mówi Justyna Grzymała, wedding plannerka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali