Fit burgery w natarciu

Obecnie pod marką Meat&Fit działa pięć lokali. W tym roku otwarto już dwa, najnowszy 3 sierpnia w Tarnowskich Górach. I to nie koniec, bo do końca 2017 roku marka ma zamiar podwoić obecną liczbę lokali.
– Mniej więcej za miesiąc otworzymy dwa kolejne lokale, w Pile i Strzegomiu. A do końca roku mamy oprócz tego zaplanowane jeszcze trzy otwarcia – mówi Anna Chmielecka, menedżer ds. franczyzy sieci Meat&Fit.
W menu Meat & Fit znajdują się m.in. burgery z wołowiną, szarpaną wieprzowiną, kurczakiem lub wegetariańskie, frytki z batatów lub belgijskie oraz sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone, kawa.
– Trend fit, w który się wpisujemy, jest bardzo popularny wśród Polaków. Poza tym coraz bardziej rośnie świadomość konsumentów – nawet jeśli się nie odchudzają, to coraz bardziej zwracają uwagę na to, co jedzą – uważa Anna Chmielecka.
Meat&Fit to koncept przeznaczony raczej dla dużych i średnich miast, na pewno powyżej 20 tys. mieszkańców. Można otworzyć go tylko w formie punktu z okienkiem wydawczym (wystarczy lokal wielkości 30 m2) lub z miejscami konsumpcyjnymi (lokal powinien mieć powierzchnię min. 50 m2). Kwota inwestycji, według licencjodawcy, waha się między 30 a 60 tys. zł. Są to koszty wyposażenia sali i zakupu niezbędnego sprzętu, nie obejmują jednak remontu lokalu. Opłata licencyjna wynosi 5 tys. zł. Miesięcznie franczyzobiorca musi płacić 350 zł opłaty dla tzw. partnerów zewnętrznych, czyli np. za system operacyjny. Opłata franczyzowa jest naliczana w procentach od obrotu.
Franczyzodawca pomaga przy wyborze lokalizacji, koordynuje wykonanie kompletnego projektu technologicznego gotowego do odbioru przez Sanepid. wspólnie z franczyzobiorcą otwiera lokal i wspiera go w pierwszych dniach działalności. Zapewnienia też m.in. szkolenia, ciągłą logistykę dostaw, około 80 proc. towarów spożywczych, dostęp do artykułów produkowanych na wyłączność dla sieci Meat & Fit, m.in. takich jak: mięso, bułki, sosy, frytki belgijskie, przyprawy.
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

29-30 maja w Warszawie odbędzie się XI Konferencja BEST FRANCHISE. Eksperci ocenią wpływ zmian geopolitycznych, gospodarki i technologii na przyszłość biznesu.
W dobie dynamicznych zmian gospodarczych, niepewności rynkowej i rosnących oczekiwań klientów, budowanie trwałej i zaufanej marki staje się jednym z najważniejszych wyzwań dla współczesnych firm.
Do 60 tys. zł na otwarcie placówki partnerskiej – Alior Bank kontynuuje wsparcie dla przedsiębiorców.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– To nie jest tylko praca z parą młodą czy rodzicami pary młodej. To też praca ze wszystkimi ludźmi, którzy w tej branży pracują. I z każdym trzeba się dogadać – mówi Justyna Grzymała, wedding plannerka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali