Kebab ma wzięcie
Działająca od 2010 roku sieć restauracji z kuchnią kurdyjską liczy w tej chwili 24 lokale, z czego trzy działają we franczyzie.
– W przyszłym roku planujemy otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych. Oprócz tego niewykluczone, że będziemy również otwierać punkty własne – mówi Nasir Bilgin, dyrektor generalny Kebab King.
Kebab King serwuje nie tylko popularne kebaby, ale też inne dania kuchni kurdyjskiej. Lokale tej marki można otwierać w różnych miejscach: przy głównych ulicach i w centrach miast, na osiedlach i przedmieściach albo w food courtach galerii handlowych. Wielkość może być bardzo różna – od 80 do 250 m2 powierzchni. Lokal powinien być dobrze widoczny z ulicy, mieć dużą witrynę i przynajmniej dwa wejścia, pożądane jest też miejsce na letni ogródek. Koncept nastawia się na rozwój w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Przewidywana kwota inwestycji, w zależności od rodzaju lokalu, mieści się w przedziale od 150 do 500 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci jest uzgadniana indywidualnie. Miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od obrotu, a opłata marketingowa wynosi 1,5 proc. Według szacunków franczyzodawcy, lokale osiągają rentowność w przedziale od 1 do 6 miesięcy. Okres zwrotu z inwestycji powinien nastąpić po upływie 12-36 miesięcy.
Franczyzobiorcy mogą liczyć na pomoc w poszukiwaniu właściwego lokalu, dostają także projekt aranżacju baru.
– Oferujemy także szkolenia dla personelu, trwające od 4 do 8 tygodni. Szkolenie dla franczyzobiorcy trwa natomiast od momentu podpisania umowy do momentu otwarcia lokalu – wylicza Nasir Bilgin. – Zapewniamy oprogramowanie komputerowe, oferujemy też nasz system call center, który obsługuje dostawy w całej Polsce oraz aplikację mobilną. System zamówień obsługuje również nasza strona internetowa.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Sushi Bistro stawia na rozwój modelu take away
/29.10.2025
Sushi Bistro wprowadza zmiany w menu i chwali się wzrostami sprzedaży.
Tibesti2Go otwiera pizzerie nawet w kilkutysięcznych miejscowościach. Jak dołączyć do sieci?
Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Stawiam na Mrówkę
/28.10.2025
Po powrocie z USA Adrian Luźny stanął przed wyborem – praca na etacie w korporacji czy własny biznes. Wybrał współpracę z PSB Mrówka i dziś prowadzi dwa sklepy w Poddębicach i Łęczycy, pokazując, że przemyślana strategia i wsparcie sieci mogą przynieść realny sukces w handlu detalicznym.
Rozmowy, negocjacje, nagrody i nawet… para młoda. Targi Franczyza 2025 w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie udowodniły, że biznes i dobre relacje idą tu w parze.
Żabka świętuje kolejny przełom – otwarcie 12 000. sklepu w Polsce. Firma zapowiada dalszą ekspansję – do 2028 roku chce otwierać nawet 1300 sklepów rocznie.
Podpisanie umowy franczyzy to jeden z najważniejszych momentów w drodze do własnego biznesu. Ale zanim to zrobisz, warto wiedzieć, gdzie w umowie szukać tzw. zielonych flag, a które zapisy powinny zapalić ostrzegawczą lampkę.
Masz lokal i głowę do biznesu? Drogerie Natura dadzą Ci resztę: silną markę, zatowarowanie i wsparcie. Możesz zarabiać od pierwszego dnia.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali