Kebab ma wzięcie

Działająca od 2010 roku sieć restauracji z kuchnią kurdyjską liczy w tej chwili 24 lokale, z czego trzy działają we franczyzie.
– W przyszłym roku planujemy otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych. Oprócz tego niewykluczone, że będziemy również otwierać punkty własne – mówi Nasir Bilgin, dyrektor generalny Kebab King.
Kebab King serwuje nie tylko popularne kebaby, ale też inne dania kuchni kurdyjskiej. Lokale tej marki można otwierać w różnych miejscach: przy głównych ulicach i w centrach miast, na osiedlach i przedmieściach albo w food courtach galerii handlowych. Wielkość może być bardzo różna – od 80 do 250 m2 powierzchni. Lokal powinien być dobrze widoczny z ulicy, mieć dużą witrynę i przynajmniej dwa wejścia, pożądane jest też miejsce na letni ogródek. Koncept nastawia się na rozwój w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Przewidywana kwota inwestycji, w zależności od rodzaju lokalu, mieści się w przedziale od 150 do 500 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci jest uzgadniana indywidualnie. Miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od obrotu, a opłata marketingowa wynosi 1,5 proc. Według szacunków franczyzodawcy, lokale osiągają rentowność w przedziale od 1 do 6 miesięcy. Okres zwrotu z inwestycji powinien nastąpić po upływie 12-36 miesięcy.
Franczyzobiorcy mogą liczyć na pomoc w poszukiwaniu właściwego lokalu, dostają także projekt aranżacju baru.
– Oferujemy także szkolenia dla personelu, trwające od 4 do 8 tygodni. Szkolenie dla franczyzobiorcy trwa natomiast od momentu podpisania umowy do momentu otwarcia lokalu – wylicza Nasir Bilgin. – Zapewniamy oprogramowanie komputerowe, oferujemy też nasz system call center, który obsługuje dostawy w całej Polsce oraz aplikację mobilną. System zamówień obsługuje również nasza strona internetowa.
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

O wygodę i dyskrecję najłatwiej na własnym podwórku. Dlatego Laser On The Way szybko zyskuje zwolenników. Na czym polega ten koncept?
Zabezpieczenie antykorozyjne pojazdów to praca, przy której trzeba się napocić, ale nagrodą są wysokie marże. Jak wejść w ten biznes?
Homla chce powiększyć swoją sieć. Szuka franczyzobiorców zainteresowanych otwarciem sklepu marki w miastach powyżej 30 tys. mieszkańców.
Przejście z pracy na etacie do prowadzenia własnej działalności to decyzja wymagająca odwagi. Kasper Serafiński, właściciel sklepu Powered by Kramp, długo zastanawiał się, czy jest gotowy.
Iwona Korneluk 15 lat temu otworzyła swój pierwszy sklep pod szyldem Moodo. Jak jej się współpracuje z marką?
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali